Πρόσφατα έγινε μία προσπάθεια από ντόπιους συλλόγους να καταγραφούν και να αναδειχθούν τα καλά κρυμμένα μονοπάτια που υπάρχουν στον τόπο. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και έτσι τα μονοπάτια δεν είναι ακόμη χαρακτηρισμένα επισήμως. Δεν έχουν σήμανση και συχνά εγκυμονούν κινδύνους. (Συνιστάται να συνοδεύεστε από ντόπιους ή οργανωμένες ομάδες )

Η εφαρμογή με προτεινόμενες διαδρομές μπορεί να εγκατασταθεί στο smartphone σας 

Android

IOS

 

Πεζοπορία - Μονοπάτια στην Ελαφόνησο, Διαδρομή : Κατωνησί - Αγλύφτης

Πρόκειται για μια διαδρομή 3 χιλιομέτρων, που ενδείκνυται για πεζοπορία. Δύσβατη σε αρκετά σημεία της και απαιτεί προσοχή. Υπολογίστε και το χρόνο της επιστροφής ακολουθώντας την ίδια διαδρομή

Σημείο εκκίνησης: Αυλάκι, Κατωνησί

Διαβάστε περισσότερα: Κατωνησί - Αγλύφτης
0
0
0
s2sdefault

Πεζοπορία - Μονοπάτια στην Ελαφόνησο, Διαδρομή : Οικισμός Ελαφονήσου - Βίγκλα - Βάρδια

Η διαδρομή των "Κλιμακουμένων Λαφονησιώτικων Μπαλκονιών". Προσφέρεται για πεζοπορία και ορειβασία και σου αποκαλύπτει σιγά-σιγά, τον οικισμό του νησιού με το λιμάνι και το κανάλι του, το Βοιατικό κόλπο, το Λακωνικό κόλπο, σχεδόν ολόκληρα τα Βάτικα και στο ψηλότερο μπαλκόνι της (Βάρδια) κλείνεις μέσα στη ματιά σου, ολόκληρο το Λαφονήσι, τα όμορφα Κύθηρα, τον Αγέρωχο Κάβο-Μαλιά, το Μακρινό Ταίναρο και τα γαλανά Πελάγη του Ιονίου και του Αιγαίου (Δρ Μέντης Κ. 1993: 171).

Σημείο εκκίνησης: Οικισμός της Ελαφονήσου

Διαβάστε περισσότερα: Οικισμός Ελαφονήσου – Βίγκλα – Βάρδια
0
0
0
s2sdefault