Ταξίδι στην Ελαφόνησο με αυτοκίνητο

Διαδρομή Αθήνα - Ελαφόνησος

Για την άφιξή σας στην Ελαφόνησο με αυτοκίνητο ή μηχανή, από την Αθήνα ακολουθείτε την διαδρομή του χάρτη.

Το ταξίδι έχει διάρκεια 4 ως 4:30 ώρες. Στο παραπάνω χάρτη επιλέξτε τη διαδρομή με το μπλε χρώμα για πιο γρήγορη μετάβαση (περίπου 10 λεπτά) σε σύγχρονο τμήμα της Εθνικής οδού Τρίπολης - Καλαμάτας. ακολουθώντας τις οδηγίες. Επιλέγοντας το τμήμα με το πράσινο χρώμα, εισέρχεστε σε τμήμα επαρχιακής οδού. Η απόσταση μειώνεται κατά 15 χλμ περίπου και αποφεύγετε τους δύο τελευταίους σταθμούς διοδίων. Ωστόσο το τμήμα της επαρχιακής οδού Τρίπολης - Σπάρτης δεν έχει διάζωμα στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, συνεπώς οδηγείτε με μεγάλη προσοχή, αποφεύγοντας τις προσπεράσεις στα πολλά "τυφλά σημεία" της διαδρομής. 

Πρόσφατα παραδόθηκε στη κυκλοφορία το τμήμα της επαρχιακής οδού Σκούρα Πυρί, με το οποίο παρακάμπτεται η πόλη της Σπάρτης. Επιλέγοντας αυτή τη διαδρομή ο χρόνος μειώνεται κατά περίπου 10 λεπτά. Μέχρι αυτή τη στιγμή οι ηλεκτρονικοί χάρτες και κατ' επέκταση τα GPS δεν είναι ενημερωμένα για τη νέα αυτή διαδρομή οπότε δεν παρουσιάζεται στους παραπάνω χάρτες. Εσείς πριν την είσοδό σας στη πόλη της Σπάρτης και πριν τη γέφυρα του Ευρώτα στρίβετε αριστερά και στον πρώτο κυκλικό κόμβο ακολουθείτε την έξοδο προς Γεράκι, στα δεξιά σας. Έπειτα ακολουθείτε την οδική σήμανση προς Μονεμβασιά, Νεάπολη και Ελαφόνησο. 

Ο προορισμός σας είναι το λιμάνι της Πούντας. Από εκεί θα πάρετε το Ferry Boat για να φτάσετε στο νησί της Ελαφονήσου. 

 

Χάρτες και οδηγίες κατεύθυνσης στην Ελαφόνησο από πόλεις / τοποθεσίες:

Από Αθήνα : 320 χλμ, 4 ώρες και 20 λεπτά

Από Καλαμάτα : 210 χλμ, 3 ώρες

Από Πάτρα: 367 χλμ, 4 ώρες και 50 λεπτά

Από Τρίπολη : 190 χλμ, 2 ώρες και 40 λεπτά

Από Σπάρτη : 110 χλμ, 1 ώρα και 50 λεπτά

Από Γύθειο : 90 χλμ, 1 ώρα και 40 λεπτά

Από Μονεμβασιά : 50 χλμ, 1 ώρα

Από Νεάπολη : 10 χλμ, 15 λεπτά

 

Χάρτης - MapΟδηγίες - Directions
Από πού θα ξεκινήσετε; From where will you start ?:

 

Στάθμευση στην Ελαφόνησο

Χώρος στάθμευσης υπάρχει στην Πούντα, απ’ όπου αναχωρούν τα ferry boats και η λάντζα που συνδέουν με το λιμάνι της Ελαφονήσου.

Συγκεκριμένη οδηγία-απαγόρευση ισχύει για τη στάθμευση εντός νήσου και εντός οικισμού για τους θερινούς μήνες. Χώρος στάθμευσης υπάρχει στο σημείο Μεγάλο Τηγάνι όπου δένουν τα οχηματαγωγά και στη θέση "Τούμπες" κοντά στη παραλία του Καλόγερα.  

0
0
0
s2sdefault